The line-up of the UAE Team Emirates for the Giro d’Italia - Rui Costa Capitano pubblicato il 28/04/2017

Giro d'Italia •Thursday 27 April, 2017

In the new operative headquarter in Magnago (Milan – Italy), UAE Team Emirates announced the names of the nine riders who’ll take part in the 100th edition of the Giro d’Italia riding on Colnago bikes.   This is the line-up of the first Emirati team to participate in the Pink Race:
– Jan Polanc
– Edward Ravasi Team will be directed by sports directors Orlando Maini and Marco Marzano, with the support from Daniele Righi.   Rui Costa will be the start at his debut in the race: “This will be the first time for me in the Giro, I have strong motivations and I’m really happy to debut in the 100th edition.
There are some stages whose courses are suitable for my skills: a victory in my first participation and in this special edition of the race will have a special value for me and for the team“. Sacha Modolo will fight in the sprints: “For an Italian rider, Giro d’Italia is a key appointment. I’m a lucky rider, I won in my career two stages in the Pink Race: I’ll do my best to live again those amazing feelings, relying on a group of special riders who demonstrated to be perfect in launching me in the sprints“.   In the team’s line-up there will be two riders who already won at the Giro d’Italia: Modolo, who obtained two stages victories in 2015, and Polanc, winner of the Abetone stage in 2015 too.
The average age of the selection of the President Matar’s team is 26,5, the oldest rider is Marcato (33 years old), the youngest is Mohoric (22 years old).  VERSIONE ITALIANA Presso la nuova sede operativa sita in Magnago (Milano), l’UAE Team Emirates ha annunciato i nove nomi dei corridori selezionati per partecipare al Giro d’Italia del Centenario. Questa la formazione della prima squadra degli Emirati Arabi Uniti a partecipare alla Corsa Rosa. Pedaleranno su bici Colnago:
– Rui Costa
– Edward Ravasi

La squadra sarà diretta da Orlando Maini e Marco Marzano, supportati da Daniele Righi. Debuttante di lusso è Rui Costa: Sarò per la prima volta nella mia carriera al via del Giro d’Italia. Sono entusiasta e motivato, anche perché è bello che debutti in questa corsa prestigiosa proprio nell’edizione del centenario.
Il percorso proporrà un certo numero di frazione che potrebbero essere adatte alle mie caratteristiche: un successo alla prima partecipazione e nell’edizione del centenario sarebbe un risultato di spessore
.

Sacha Modolo lotterà negli sprint: “Il Giro d’Italia è una corsa speciale per ogni ciclista italiano, io ho avuto la fortuna di vincere nella Corsa Rosa: mi piacerebbe rivivere quelle emozioni. Darò il massimo per centrare gli obiettivi fissati con la squadra, sapendo di poter contare su un gruppo di corridori in grado di lanciarmi nelle volate in maniera perfetta“.
Tra le fila dell’UAE Team Emirates al via da Alghero, saranno due i corridori che hanno già ottenuto successi al Giro: Sacha Modolo ha conquistato due tappe nel 2015, stessa edizione nella quale Polanc ha vinto la frazione dell’Abetone.
L’età media dei nove ciclisti della squadra del presidente Matar è di 26,5 anni, con Marcato come atleta più esperto (33 anni) e Mohoric corridore più giovane (22 anni).